Școala Parohială "Sf. Stelian- ocrotitorul copiilor"

marți, 14 aprilie 2015

CAMPANIA “NU UITA DE CEL FLAMAND” ÎN PAROHIA NOASTRĂ
Domnul grăieşte: „Fiul Omului n-a venit să fie slujit, ci să slujească El şi să-şi dea sufletul răscumpărare pentru mulţi”. Domnul a slujit pe oameni, chiar a spălat picioarele ucenicilor. Asta înseamnă că n-ai de ce să te ruşinezi a sluji altuia, oricine ar fi el. Cum şi cu ce poţi, slujeşte; prilejuri sunt la fiecare pas: hrăneşte pe cel flămând, îmbracă pe cel gol, găzduieşte pe cel străin, cercetează pe cel bolnav şi chiar îngrijeşte-l: nu întoarce spatele nici unui om care îţi cere ajutorul.

Şi nu doar trupul, ci şi sufletul aproapelui să-l slujeşti: învaţă-l, dă-i sfat, dă-i în mână o carte bună, mângâie-l, întăreşte-l! Şi cuvântul este un mijloc puternic de a ajuta; prin el, sufletul iese din ale sale şi, unindu-se cu sufletul celuilalt, îi dă putere.(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Tâlcuiri din Sfânta Scriptură pentru fiecare zi din an)
În perioada Postului Mare de anul acesta, la inițiativa domnului Pricop Mihai și a doamnei Pricop Marcela, a început o frumoasă colaborare între restaurantul domniilor sale, purtând numele minunatei zone din care provin, MOLDOVA, situat în localitatea Torrejon de la Calzada și parohia Acoperământul Maicii Domnului din Toledo, colaborare ce constă în asigurarea unui numar de porții de mâncare caldă, în stil românesc tradițional, pentru săracii români și nu numai, care locuiesc pe strazile orașului Toledo, sau care au o situație financiară precară.
Inițiativa a fost a domniilor sale și noi am primit-o ca pe un răspuns de la  Dumnezeu la rugăciunile noastre, pentru că de nenumărate ori auzeam despre cazuri dificile ale românilor aflați aici, care din păcate, de multe ori, uită ce înseamnă să guști o mâncare caldă, pregătită cu răbdare și dăruire. De aceea, mulțumim din suflet familiei Pricop pentru implicare, pentru bunătate și osteneală, căci oboselii lor li s-a adăugat o nouă îndatorire, aceea de a sătura pe cel flămând. O misiune sfântă pe care sperăm să o ducem la bun sfârșit pentru cât mai multă vreme, neuitând că cine hrănește pe cel flămând sau îmbracă pe cel bolnav, de fapt spre Hristos îndreaptă mila și dragostea sa....
Dumnezeu să le răsplătească jertfa și munca neobosită și să le dăruiască pace, bucurie, sănătate și lungime de zile!


Pr. Paroh, Florin VoineaNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu