Școala Parohială "Sf. Stelian- ocrotitorul copiilor"

luni, 27 mai 2013

O seară Duhovnicească alături de părintele Vasile Mihoc în Parohia “Acoperământul Maicii Domnului”, Toledo
La inițiativa părintelui Sebastian Cătălin Hogea  și cu binecuvântarea P.S. Timotei  în perioada 20 -26 mai  s-a derulat în cadrul Episcopiei Spaniei și Portugaliei, proiectul Șapte zile de cultură a Bucuriei. Proiectul a fost  susținut de șapte dintre parohiile eparhiei, între care fost inclusă și parohia Acoperământul Maicii Domnului din Toledo.

Astfel, în ziua de 24 Mai în biserica parohială, după săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, Părintele Vasile Mihoc a susținut conferința cu titlul Sinoadele ecumenice și Dreapta învățătură despre Hristos-Domnul


În cadrul conferinței, părintele profesor a subliniat rolul Sinoadelor în viața Bisericii afirmând că ele sunt răspuns la întrebarea noastra fundamentală pentru mantuirea noastră “cine este Iisus Hristos” făcând distincția clară între dreapta învățătura și celelalte denominațiuni creștine. “Sectele nu lovesc în învățăturile marginale ale credinței ci în cele mai importante, începând cu Persoana Domnului Iisus Hristos.”   Astăzi trebuie să luăm aminte “la cei ce ne bat  la ușă” a spus părintele făcând referire cu precădere la  martorii lui Iehova dar și la celelalte  culte neoprotestante agresive care vin cu o învățătura străina de predania Sfinților Parinți ai Bisericii. În lumea neoprotestantă înmugurește iarași vechea erezie a lui Arie în care se arată că Iisus nu este Dumnezeu adevărat. În ortodoxie însă, Hristos este temelia și “nimeni nu poate pune altă temelie decât Cea Care a fost  pusă și Care este Iisus Hristos” (1Cor 3, 11). Acesta este răspunsul Sfintei Scripturi la toate încercările de schimbare a adevarului, iar Sinoadele Ecumenice au  fixat aceasta invatatura  în “formule de neschimbat”.

La sfârșitul conferinței, părintele Vasile Mihoc a răspuns la întrebările credincioșilor, iar in final, doamna Doina Blaga, una din fiicele duhovnicești ale preacucerniciei sale, a prezentat cartea  Îndrăznesc să trăiesc sănătos. Cartea scrisă de domnia sa este  o provocare pentru  noi toți în ceea ce privește alimentația din zilele noastre, plină de substanțe chimice și surogate, dar și un răspuns discret la întrebarea cum să trăiesc sănătos în aceste vremuri, nu doar trupește, ci și sufletește.
Mulțumim pe această cale în primul rând   părintelui Vasile Mihoc pentru toată osteneala  și mângâierea pe care a adus-o parohiei  noastre, doamnei Doina Blaga, și nu în ultimul rând tuturor credincioșilor parohiei, cu sprijinul cărora  a fost posibilă  organizarea acestui eveniment.


A consemnat, preot paroh Florin Voinea, parohia Acoperământul Maicii Domnului, Toledo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu